“Samodoprinos” za bezbednost dece

VIDEO K9: Meštani Petrovaradina o čijoj deci brine vrtić Čigra u ulici Jože Vlahovića, pokrenuli su nesvakidašnju akciju prikupljanja sredstava kako bi sami finansirali izgradnju parkinga i pešačke staze ispred ove ustanove.

0
471

Godinama su se meštano ovog dela Petrovaradina bezuspešno obraćali nadležnima, pa i peticijom, kako bi popravili trotoar u ulici Jože Vlahovića i sam prilaz vrtiću učinili bezbednijim za decu, naročito u špicu kada roditelji dovode i odvode mališane, tvrde u Centru Petrovaradin.

“Pre neki dan je Savet roditelja napravio Sportski dan, to je ustvari pokušaj da se sakupe neka sredstva da bi se napravili parkinzi i da bi se popravilo stanje prilaza ovom vrtiću. To je suština cele stvari, grad nema sluha i neće da učini ništa po tom pitanju”, kaže Svetislav Mirković, iz Centra Petrovaradin.

Bez adekvatne dozvole i dokumentacije od tog posla verovatno neće biti ništa, kažu u Centru Petrovaradin, gde smatraju da je u pitanju očajnički potez građana da skrenu pažnju na svoje dugogodišnje probleme na koje nadležni, prema njihovim rečima, nemaju odgovor.

“Eto, pokušali su da sakupe pare, međutim, zdravom logikom, bez odobrenja grada i bez projekta neće moći ništa uraditi, a verovatno nije ni sakupljeno dovoljno sredstva za to”, navodi Mirković. 

Ovo je samo jedan od problema koje treba rešiti u Petrovaradinu, rekao je Mirković, koji navodi da se ni ove godine, međutim, ni jedan od njih nije našao na dnevnom redu gradskog parlamenta.

Stoga će svojih petnaestak predloga o unapređenju kvaliteta života svojih sugrađana, prema njegovim rečima, pokušati da nametnu u proceduru gradskoj Skupštini na rešavanje za sledeću godinu putem izabranih odbornika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.