Samo zajedno u borbi protiv nasilja

VIDEO K9: Nasilje u porodici samo je jedan od vidova nasilja, od kojih svaki zaslužuje posebnu pažnju i istraživanje o tome na koje društvo i državni organi mogu zajedno da rade u cilju njihovog sprečavanja, rekli su u našem Otvorenom ekranu organizatori i učesnici tribine održane pre dva dana u Novom Sadu.

0
16

Borba državnog i civilnog sektora protiv protiv rodno zasnovanog nasilja mora biti zajednička, sa jedinstvenim ciljem podizanja svesti o rodnoj ravnopravnosti i širenju empatije i tolerancije u zajednici, poruka je sa tribine „Narandžasto – simbol borbe protiv nasilja nad ženama“ održan pre dva dana u našem gradu.

Globalna kampanja “16 dana aktivizma”, koja počinje 25. novembra na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i traje do Svetskog dana ljudskih prava 10. decembra, prilika je da se aktivisti, udruženja i različite nevladine organizacije i građani pojačaju svoje aktivnosti u ovoj oblasti.

Nasilje je sve prisutnije i zahteva kompleksniji odgovor zajednice i institucija čija je saradnja logičan potez uređen zakonima i zaživljava u praksi poslednjih godina. Sa tribine je upućen poziv onima koje trpe nasilje ili znaju da je neko žrtva žrtva nasilja, da imaju poverenja u sve institucije koje u tome postupaju i da to nasilje prijave.

Aktivizam na ovom polju u poslednje dve decenije doveo do detabuizacije nasilja u porodici i izmeni zakona koji danas državi dozvoljava da u velikoj meri takvu vrstu nasilja sprečava i da pruži adekvatnu podršku žrtvama nasilja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.