Samo najbolji za “Najbolje iz Vojvodine”

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas predstavljen novi konkurs za sticanje prava korišćenja oznake kvaliteta "Najbolje iz Vojvodine".

0
95

Novi konkurs za sticanje prava korišćenja prestižnog znaka Najbolje iz Vojvodine, koji se, kao i prethodne godine, dodeljuje na tri godine, predstavljen je danas u prostorijama jednog od osamnaest prošlogodišnjih dobitnika.

Pravo da učestvuju na konkursu imaju fizička i pravna lica, preduzetnici ili drugi organizacioni oblici koji se bave proizvodnjom roba ili pružanjem usluga, odnosno organizatori programa i manifestacija, koji imaju sedište ili prebivalište na teritoriji Vojvodine.

Opredeljenje Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam je, kako je rečeno, da budu istaknuti regionalno poreklo i kvalitet proizvoda, usluga i manifestacija u cilju promocije najboljeg od najboljih i za tu namenu je izdvojeno 10 miliona dinara.

I ove godine proizvođači imaju pravo učešća za određeni proizvod koji se po načinu proizvodnje, kvalitetu, hemijskom sastavu, fizičkim, mikrobiološkim i organoleptičkim svojstvima, korišćenim sirovinama ili sastojcima, ili, pak, prema nekoj drugoj karakteristici jasno razlikuje od drugih proizvoda iste kategorije. Ono što je takođe ključan kriterijum jeste da su proizvodi proizvedeni od osnovne sirovine koja potiče sa teritorije Vojvodine.

Slični su kriterijumi i za pružaoce usluga koji mogu da steknu pravo na korišćenje znaka za određenu uslugu koja se po kvalitetu razlikuje od drugih usluga iste kategorije.

Proizvodi ili usluge, prema ovom konkursu, moraju da ispunjavaju uslove propisane referentnim dokumentima o proizvodnji i uslugama i njihovom stavljanju u promet, da zadovolje zahteve (NASSR) standarda, da imaju profesionalno dizajniran vizuelni identitet, dok organski proizvodi moraju da imaju sertifikat za organsku proizvodnju.

Sa druge strane, organizatori imaju pravo učešća za manifestaciju ili program koji se po svojim karakteristikama, načinu održavanja, korišćenju resursa, originalnosti, ciljevima, kao i prema rezultatima u oblastima delovanja jasno razlikuju od drugih programa ili manifestacija iste sadržine i organizuju se na teritoriji Vojvodine. Tema manfestacije bi trebalo da je vezana za privredu i turizam, da se u kontinuitetu održava najmanje dve godine, kao i da se program ili manifestacija održavaju najmanje jedan dan.

Konkurs je otvoren do 31. jula, a kompletna dokumentacija je javno dostupna na veb-sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i na mobilnoj aplikaciji Sekretarijata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.