Šala ne zna za godine

VIDEO K9: Kulturno-zabavna aktivnost pod nazivom "Šala ne zna za godine", u okviru manifestacije "Dečja nedelja", jednim delom realizovana je i u novosadskom Gerontološkom centru. Naši najstariji sugrađani danas su uživali u igri, pesmi i šaljivom kvizu, koje su mališani za njih priredili u domu Oaza na Limanu.

0
545

Od 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba, pa tokom celog ovog meseca, Gerontološki centar za svoje korisnike organizuje niz dešavanja kroz manifestaciju “Sunčana jesen života”.

S obzirom da je ova godina proglašena Godinom međugeneracijske saradnje, manifestacija “Dečja nedelja” je odlična prilika za saradnju ovog centra sa mladima.

“Mi u Gerontološkom centru smo prepoznali tu potrebu kod naših korisnika i mi to tako podržavamo. Nije ovo prvi put da nam gostuju deca, da zajedno sarađuju, da kažem. Oni su prošle godine zajedno kitili jelku s korisnicima naših domova, takođe, klubovi za starija i odrasla lica su napravili pilot projekat pod imenom “Star”, gde zajedno deca iz osnovnih škola i korisnici klubova takmiče se u raznim sportovima”, rekla je Ružica Vukić Rajić, iz Gerontološkog centra.

Aktivnost “Šala ne zna za godine” priredili su mališani za svoje starije sugrađane, korisnike Gerontološkog centra na Limanu, u okviru Dečje nedelje koja je počela u ponedeljak, 2. oktobra i trajaće do nedelje u podne. Saradnja mladih i starijih tokom Dečje nedelje je tradicionalna, a ove godine se realizuje na malo drugačiji način.

“Budući da je tema “Gradimo mostove među generacijama na radost svakog deteta”, pored redovnog programa koji smo im organizovali, tu je animatorka koja će pokušati da ih zabavi, da napravi neku vrstu takmičenja između starih i dece i nadamo se da će svi biti zadovoljni i da će biti veselo i da ćemo ovaj dan pamtiti”, navela je Ljiljana Maširević, koordinatorka programa. 

S obzirom da je populacija u našem gradu takva da je skroo 15 odsto mlađih od 15 godina, a skoro 20odsto starijih od 65 godina, Grad Novi Sad finansijski i na svaki drugi način podržava ovakve manifestacije koje doprinose kvalitetu života kako starijih, tako i najmlađih sugrađana.

“Ovde je pravo mesto da se ostvari glavni moto manifestacije “Gradimo mostove među generacijama na radost svakog deteta”, jer se ovde ta saradnja može i praktično videti, ali, na kraju krajeva, svi događaji su vezani za saradnju stare i mlađe generacije”, naveo je Tihomir Nikolić, član Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu.

Do kraja meseca tokom Sunčane jeseni života, u Gerontološkom centru će gostovati i deca iz vrtića Kalimero, osnovnih škola “Jovan Dučić” i “Svetozar Toza Marković”, kao i dečja grupa KIC Mladost iz Futoga.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.