Sakupljanje staklene ambalaže na Štrandu

0
77

Akciju sakupljanja staklene ambalaže organizovali su danas na centralnom platou Štranda Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novi Sad i beogradski “Sekopak”, gde su za sugrađane koji su doneli najmanje šest staklenih flaša ili tegli dobijali i prigodne nagrade.

U promociji ove mere reciklaže za zaštitu okoline, za predškolce iz PU „Radosno detinjstvo“ organizovane su interaktivne radionice sa idejom da nauče pravilno da razvrstavaju otpad i da na kreativan način, kroz crtanje i bojenje, predstave kontejnere “zvona” koji su postavljeni u gradu.

Prema rečima članice Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mire Radenović podsetila je da je grad dobio 350 ovih zvona u projektu sa NALED-om i Sekopakom.

Reciklažom jedne staklene boce uštedi se energije za 25 minuta rada jednog kompjutera,  a takođe se i smanjuje 50 % aero zagađenja i uštedi preko 50% energije, rekla je Radenović i dodala da je u poslednjih devet meseci od kada su postavljeni kontejneri za staklo, sakupljeno oko devedeset tona ovog reciklabilnog materijala.

Ova akcija deo je “Sekopak karavana” koji će posetiti još osam gradova u Srbiji, Pirot, Vršac, Sombor, Niš, Valjevo, Negotin, Kragujevac i Kruševac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.