Sajlovo, mlado naselje sa mnogo problema

VIDEO K9: Vodovodna mreža i bezbednost u saobraćaju najveći su problemi koje su meštani Sajlova predstavili članovima Komisije za predstavke i predloge Skupštine grada.

348

Mesna zajednica Sajlovo je najmlađa mesna zajednica u našem gradu i broji nešto više od 1200 domaćinstava ili oko 4000 stanovnika.

Međutim, žitelji ovog dela grada imaju veliki problem sa vodom jer, kako kažu, ne postoji legalna vodovodna mreža u ovom delu gradu.

Komisiji za predstavke i predloge požalili su se i na bezbednost pešaka u saobraćaju.

“Velika nam je gužva i saobraćajna i strahujemo za pešake da, ne daj Bože, neko ne nastrada. Još prvi savet Mesne zajednice je to stavio kao gorući problem naselja Sajlova. Znači, trebalo bi da se reši glavna vodovodna mreža, jer mi nemamo legalnu mrežu, samim tim, ako bi se to radilo, da se povuče ta glavna vodovodna mreža i da se reši raskršće Gornje Sajlovo – izlaz na Rumenački put”, rekao je Lazo Vulić, sugrađanin iz Sajlova.

Strahuju i, kako je rekao, za bezbednost svoje dece kada se vraćaju iz škole, jer su poprečni putevi uski i neosvetljeni, a Rumenački put je prometna saobraćajnica.

“Nama autobusi često kasne samo iz razloga što se jako teško, u frekventnom delu saobraćaja, naročito ujutro i krajem radnog vremena, autobus uopšte može uključiti na Rumenačkoj u saobraćaj. Ima tu još mnogo problema, tu su i staze pešačke, nadvožnjak uz Rumenački put”, kazao je Vulić.

Prema rečima predsednika Saveta MZ Sajlovo Dejana Latinovića, uz podršku grada mnogo toga je do sada urađeno, ali i dalje postoji problem oko bezbednosti i prohodnosti ulice Gornje Sajlovo.

“Naš gorući problem je Gornje Sajlovo, ulica koja treba da bude 15 metara široka i to je centralna ulica koja kroz koju svi prolazimo. Da bi se to rešilo, moraju da se reše imovinsko pravni odnosi građana koji su vlasnici toga, odnosno grad da to otkupi i da bismo mi dobili jednu ulicu koja je centralna i na taj način obezbedili bolje funkcionisanje naselja, a i što se tiče bezbednosti pešaka, biciklista i svih koji tu u saobraćaju učestvuju”, rekao je Latinović.

Meštani Sajlova svoje probleme i primedbe predstavili su članovima Komisije za predstavke i predloge Skupštine Grada koji su zasedali u njihovoj mesnoj zajednici i koji će dostavljene primedbe proslediti nadležnim gradskim službama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.