“Šajka” iznad Dunava

VIDEO K9: Kopija šajke iz vremena vojne granice moglo bi biti jedno budućih obeležja Novog Sada uočljiva sa Dunava, a i sa njegovih obala. Spomen obeležje dobiće i kuća u Železničkoj ulici u kojoj je živeo Ignjat Pavlas.

394

Petrovaradinsk tvrđava, sve su prilike, dobiće još jedno spomen obeležje – kopiju broda “šajka” iz vremena vojne granice, dok će na fasadi kuće u Železničkoj ulici broj 10 biti postavljena spomen ploča Ignjatu Pavlasu, poznatom novosadskomi advokatu i predsedniku Sokolskog udruženja koji je ubijen u Novosadskoj raciji 1942. godine.

U toj kući Pavlas je živeo od 1922. do smrti.

Na današnjoj sednici prihvaćeni su predlozi odluka o obrazovanju Odbora za sprovođenje voih projekata.

O ovim predlozima konačnu reč daće odbornici na sednici gradskog parlamenta koja je zakazana za petak, nakon čega bi trebala biti obrazovana komisija zadužena za realizaciju ovih projekata.

“Šajka će se postaviti blizu Petrovaradinske tvrđave, tako da će se videti i sa druge strane obale i prolaznici, a i turisti koji će doploviti Dunavom će moći da vide tu šajku, pošto će biti i osvetljena tako da i noću će sjajiti”, rekao je Đula Kiš, predsednik Saveta za kulturu.

Odbori čije su formiranje danas prihvatili članovi gradskog Saveta za kulturu imaće predsednika i četiri člana, koje imenuje Skupština Grada, dok će stručne poslove za njihove potrebe obavljati Gradska uprava za kulturu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.