Sajam zapošljavanja – više od 1900 slobodnih radnih mesta

VIDEO K9: U Novom Sadu na kraju avgusta bilo je skoro 18 hiljada  nezaposlenih lica. Nezaposleni Novosađani danas su imali priliku da potraže posao na 24. Sajmu zapošljavanja.

0
460
Novosađanima se danas na Sajmu zapošljavanja održanom na Spensu, predstavilo 86 poslodavaca sa više od 1900  slobodnih radnih mesta.
“Sajmovi zapošljavanja su dobra prilika da na jednom mestu poslodavci mogu da obave razgovor sa više nezaposlenih lica, a nezaposlena lica da na jedan manje formalan način ostvare kontakt sa poslodavcima i dobiju posao. Sajmovi zapošljavanja su samo jedna od mera aktivne politike zapošljavanja koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, sve u cilju smanjenja broja nezaposlenih”, rekla je Tatjana Vidović, direktorka NSZ Filijala Novi Sad.
Posetioci su mogli da dobiju informacije o poslodavcima, konkurišu na slobodna radna mesta, ali i odmah na licu mesta obave intervju sa poslodavcem.
Deficitarna zanimanja u Novom Sadu su lekari specijalisti i to oftamolozi, ginekolozi i neuropsihijatri, zatim IT inžinjeri, radnici na CC mašinama i vozači. Sa druge strane posao teže pronalaze diplomirani ekonomisti i pravnici, gimnazijalci i ekonomski tehničari.
U odnosu na avgust prošle godine, stopa nezaposlenosti u avgustu 2017. smanjena je za više od 17 odsto. U cilju nastavka trenda smanjenja nezaposlenosti Grad Novi Sad je za ovu godinu obezbedio 136 miliona dinara za politiku zapošljavanja, dok je Pokrajina za tu namenu izdvojila 53 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.