Sajam zapošljavanja Top Job

VIDEO K9: U Novom Sadu, u Hotelu Park, danas je otvoren dvodnevni sajam zapošljavanja pod nazivom Top Job, u organizaciji specijalizovanih sajamskih agencija i uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje.

0
315

Na Sajmu zapošljavanja Top Job nezaposlenim Novosađanima koji traže posao ili žele da promene radnu sredinu, ponudilo je poslove 20 poznatih kompanija, poput Tarketa, Neteksa, Svarovskog.

“Ovo je prilika da uvek i svuda pozovemo sve one koji su nezaposleni da se, pre svega, prijaveu NSZ, jer to jeste, u svim državama, jedini način da se nezaposlenost vidi na jedan pravi način”, rekao je Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine Novog Sada.

Jelušić je istakao da je broj nezaposlenih u poslednjih godinu dana smanjen za 16%, a u poslednje 4 godine, prema njegovim rečima, za 40 procenata.

“Ako govorimo o tome da su evropski proseci nezaposlenosti negde oko 8%, mi imamo, mogu slobodno da kažem, realnu nadu da, ogradiću se n aovaj grad, na Južnobački okrug, da možemo očekivati u naredne tri do četiri godine da dođemo do nekog evropskog proseka proseka nezaposlenosti”, kazao je Jelušić.

Doalzi vreme ozbiljnih poslodavaca, uveren je Jelušić, koji će se prema radnicima ponašati odgovorno i ispunjavati sve svoje obaveze, a ovakvi sajmovi su dobra prilika za direktnu komunikaciju potencijalnih radnika i budućih poslodavca.

“Da krenemo prvo od deficitarnih zanimanja. Znači, prema našim podacima i prema našoj saradnji sa poslodavcima, uočavamo da imaju problema poslodavci da pronađu danas već kadrove u oblasti IT, na prvom mestu, zatim je teško naći obučene kvalifikovane radnike u oblasti građevine, znači armirači, zidari, tesari, građevinaski radnici svih profila, keramičari, automehaničari, potom iz oblasti ugostiteljstva i turizma, kuvari, konobari, pa čak pekari i mesari, kao i knjigovođe. Što se tiče visokoobrazovanih, traženi su veoma elektroinžinjeri, mašinski inžinjeri, farmaceuti, stručnjaci za finansije”, precizirala je Đurđina Mačak, portparolka novosadske Filijale NSZ.

Sa druge strane, do poslova teže dolaze politikolozi, istoričari, nastavnici razredne nastave, filozofi, kao i maturanti gimnazije, tehnološki, ekonomski, kulturološki tehničari i drugi. U Novom sadu trenutno je, prema podacima NSZ nezaposleno skoro 15.000 osoba.

Na štandu NSZ na ovom sajmu nezaposleni mogu dobiti pomoć u pisanju radne biografije, a zainteresovani poslodavci i građani informacije o aktuelnim programima Službe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.