Sajam u jubilarnoj 2022. godini

VIDEO K9: Novosadski sajam je tokom prošle godine uspeo da smanji gubitak u poslovanju na 90 miliona, a s obzirom da je, uz sve mere zaštite, uspešno održan i Poljoprivredni sajam, menadžment planira da tokom ove godine organizuje i ostale sajamske manifestacije u svojim halama.

0
19

Zbog pandemije korona virusa i njenog uticaja na ekonomiju, Novosadski sajam je u 2020. poslovao sa gubitkom od neto 234 miliona dinara, a taj minus je u 2021. smanjen na 90 miliona dinara, rečeno je na završnoj konferenciji ovog preduzeća. Nemogućnost organizacije sajmova i događaja je, kako kažu, ograničila sticanje prihoda u toku 2020. godine.

Zbog nemogućnosti održavanja događaja, Sajam je prešao u onlajn format te je putem veb-platforme ExpoOnline.rs od 14. do 23. decembra 2020. održan i Međunarodni poljoprivredni sajam, prvi u onlajn izdanju.

Novosadski sajam je tokom jula dobio odobrenje Vlade Srbije za Međunarodni poljoprivredni sajam u septembarskom terminu, kada se, prema rečima Slobodana Cvetkovića, direktora Novosadskog sajma, i dokazao kao organizator sigurnih događaja.

Poljoprivredni sajam, uz koji su istovremeno organizovani Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije, bio je među prvim događajima, te veličine, organizovan u Evropi uz odgovarajuće mere zaštite.

Sa značajnim iskustvom iz prošle godine, u 2022. Novosadski sajam će priređivati sajmove na tradicionalan način – u halama, na otvorenom prostoru i u Kongresnom centru, a ovu godinu će posvetiti pripremama za obeležavanje 100 godina postojanja i 90 godina Poljoprivrednog sajma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.