Sajam antikviteta i hobija

VIDEO K9: Jednom mesečno, sada već tradicionalno, ljubitelji antikviteta i umetničkih predmeta okupljaju se u Novom Sadu radi razgledanja, razmene i prodaje svojih predmeta. Juče je održan Prolećnji sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta.

0
1564

Preko 70 izlagača iz gotovo cele Republike okupilo se juče povodom održavanja 161. Sajma antikviteta, hobija i umetnina, na kojem se moglo videti mnoštvo najrazličitijih predmeta.

Sajam se održava svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, osim u julu i avgustu.

“Zastupljeno je bezbroj predmeta koji datiraju čak iz daleke praistorije. Prvi počeci, neolit, paleolit i prve civilizacijske tekovine, preko Rimske imperije, Stare Grčke, drevne kulture Starog Egipta, potom Kine, preko srednjovekovnih civilizacijskih kultura, pa do današnjeg dana. Tu je i jako mnogo predmeta primenjene umetnosti, dosta predmeta koji su dekorativnog karaktera, naravno, za dame toga ima najviše”, rekao je Sava Teodorov iz Društva kolekcionara “Srpska Atina”.

Brz način života, često nam ne dozvoljava da se posvetimo stvarima u kojima uživamo i da gajimo neki hobi. Ipak za ljubav se mora naći vremena, iako ta ljubav nekada podrazumeva i odricanje predmeta koje volimo, kaže jedna od izlagačica.

“Borba za život, a i ljubav, kod mene je prvo preovladalo, a i uvek će. Ja čim nešto prodam, zna se, gledam budnim okom, ne držim pare, ne interesuje me”, navela je Simonida Vuković, izlagačica iz Beograda.

Pored promotivnog i edukativnog karaktera, manifestacija ima i prodajni, kao i humanitarni karakter. Aktom Gradske Uprave za kulturu od 26. februara 2008. godine, Sajam antikviteta, hobija i umetničkih predmeta kategorisan je kao manifestacija od značaja za grad Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.