Sajlovo dobilo kanalizaciju

Kanalizaciona mreža u Sajlovu dobila upotrebnu dozvolu, javljaju iz JP „Zavod za izgradnju grada“.

1008

Posle više decenija, završetak izgradnje kanalizacije za oko 5000 stanovnika naselja Sajlovo, udaljenog svega 8 kilometara od centra grada, predstavlja samo početak rešavanja brojnih komunalnih problema ovog dela grada koji je do sada bio zanemaren i zapušten.

Konačno su se stekli  da mreža bude predata na upravljanje i održavanje JKP „Vodovod i kanalizacija“, a ovo preduzeće će u narednom periodu sprovesti aktivnosti na izgradnji kućnih priključaka.

U naselju Sajlovo izgrađeno je oko 15 km mreže sekundarne kanalizacije, dve crpne stanice – Glavna (na Rumenačkom putu) i Relejna (na zelenom pojasu u ulici Gornje Sajlovo), kao i kolektor u dužini od 1630 m, kojim će otpadne vode biti odvođene u gradski kanalizacioni sistem.

Novoizgrađena mreža obuhvata priključenje svih postojećih i planiranih objekata čime je rešavanje problema odvođenja otpadnih voda omogućeno u celom naselju, osim u pet ulica.

Trenutno je u toku postupak ishodovanja građevinske dozvole za izgradnju kanalizacije u tih preostalih pet ulica, a neophodan preduslov za to je pribavljanje saglasnosti vlasnika svih parcela preko kojih treba da pređe trasa budućih instalacija.

glavna crpna stanica rumenacki put

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.