Šahovski klub “Dame” seli se u škole

VIDEO K9: Škola šaha za predškolce i osnovce, Ženski šahovski klub Dame, ostao je bez svojih prostorija, ali će nove, izgleda, naći u novosadskim osnovnim školama.

0
205

Prvi Ženski šahovski klub Dame u Novom Sadu, a kasnije samo Šahovski klub Dame nastao je zahvaljujući entuzijazmu sugrađanina Stanislava Klišanića i godinama je okupljao decu koja su u njemu besplatno učila svoje prve šahovske poteze, družila se, vežbala, ali i postizala ubedljive rezultate na domaćim i svetskim turnirima.

U januaru je nakon puknute cevi, a nešto kasnije i zbog vanrednog stanja tokom epidemije korona virusa, klub ostao bez prostorija i nakon toga stavio ključ u bravu. Šahovski materijal i rekvizite Klišanić, koji je svima poznat kao Deka, sklonio je u svoj stan.

Sa nekim školama već je, kako kaže stupio u kontakt i dobio uveravanja da će u njima biti otvorene šahovske sekcije zahvaljujući poklonjenoj opremi.

Rekvizita i opreme ima za formiranje šahovskog kutka u još četiri škole, kaže Deka. ŠK Dame, koji se nadmeće u Drugoj šahovskoj ligi, nastaviće da postoji i da se takmiči čim to uslovi dozvole, a uspomena na njega, nada se Deka, ostaće u školama da budi interes đaka za borbu na crno-belim poljima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.