Sadnja za budućnost Novog Sada

VIDEO K9: U našem gradu je danas počela akcija ozelenjavanja "Sadimo sada za budućnost Novog Sada" u organizaciji Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Javno-komunalnog preduzeća "Gradsko zelenilo" i Radne grupe "Zelena stolica" uz podršku brojnih društveno odgovornih kompanija.

0
42

Akcija “Sadimo sada za budućnost Novog Sada”, počela je danas na Bistrici 2 i trajaće naredne dve nedelje, a deo je Plana rekonstrukcije javnih zelenih površina za period od 2023. do 2027. godine koju je Grad pokrenuo kao posebnu, sistemsku aktivnost uz koju će paralelno biti realizovana redovna sadnja na održavanju zelenila na javnim zelenim površinama.

U sadnji su učestvovali i predstavnici društveno-odgovornih kompanija koje posluju u Novom Sadu, a koje su izdvojile značajna sredstva da podrže akciju ozelenjavanja grada.

Tako će kompanija “Dunav osiguranje” donirati milion dinara za akciju u našem gradu u kojem su superćelijske oluje pričinile veliku materijalnu štetu i uništile oko 3.800 stabala.

Banka Poštanska štedionica koja u kontinuitetu posluje 102 godine na našim prostorima trudi se da to uvek radi društveno odgovorno, odnosno da jedan deo svoje zarade ostavi i preneseu okruženju u kojem radi, naglasio je član Izvršnog odbora ove banke, Aleksandar Čortan.

Uporedo sa ovom akcijom, JKP “Gradsko zelenilo” sprovodi i svoje redovne aktivnosti i program sadnje, što je do dve i po hiljade novoposađenih stabala godišnje, tako da će u narednih 5 godina ukupno godišnje u našem gradu biti sađeno oko 4000 stabala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.