Sadnja novog cveća u Novom Sadu

VIDEO K9: Radnici Gradskog zelenila su ovih dana, pored svojih redovnih aktivnosti, angažovani i na pripremi za sadnju novog cveća koje će ulepšavati Novi Sad naredne godine.

0
22

Plastenici JKP “Gradsko zelenilo” puni su cveća koje će naredne godine krasiti pojedine delove našeg grada.

Trenutno radnici ovog preduzeća vade stare jednogodišnje zasade iz cvetnjaka širom grada i pripremaju zemljišta za novu sadnju dodavanjem humusa i popravljanjem kvaliteta zemljišta, što im, kažu u ovom preduzeću otežava loše vreme.    

Čim vremenske prilike budu dozvolile, iz proizvodnje Rasadnika Gradskog zelenila, u gradske rundele biće posađeno više od 70.000 dvogodišnjeg i 55.000 lukavičasnog cveća, koje će, prema projektima pejzažnih arhitekata ovog preduzeća, krasiti delove Novog Sada u narednom periodu.

Sledeće godine Novi Sad poneće titulu Evropske prestonice kulture, što je dodatni motiv Gradskom zelenilu da radi na unapređenju već postojećih i sadnji novih zelenih površina, navodi Jelena Prica, PR-ka JKP “Gradsko zelenilo”.

Sve su bliži i novogodišnji praznici kada, podsetila je Prica, Gradsko zelenilo organizuje tradicionalnu akciju prodaje jelki sa busenom, kako bi podigli ekološku svest građana za očuvanje zelenila i unapređenje kvaliteta životne sredine.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.