Sadnja drveta “Za novi život”

VIDEO K9: U osam vojvođanskih gradova početkom januara za svako prvorođenče biće posađeno po jedno drvo u akciji Pokrajinskog ombudsmana pod nazivom "Za novi život".

115

U okviru kampanje „Za novi život“, Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman, u saradnji sa opštim bolnicama, organima i službama opština i gradova, uključujući lokalne ombudsmane, posadiće po jedno drvo u ime svakog prvog deteta koje se u novoj godini rodi u mestima u Vojvodini.

S obzirom na demografsku sliku naših prostora, ali i na globalnu pretnju od klimatskih promena, “danas je posebno važno raditi na afirmaciji prava deteta na očuvanje i razvoj svog identiteta, kao i na poštovanje nacionalnih vrednosti zemlje u kojoj živi, te prava na zdravu životnu sredinu. Zato puštanje i učvršćivanje korena, kao simbola svačijeg identiteta, predstavlja nužni uslov za kasnije širenje „krila“ kod naše dece i od presudnog je značaja za dalju zaštitu i unapređenje ljudskih prava”, saopštio je Pokrajinski ombudsman.

Akcije sadnje drveta biće sprovedene 3. januara u Novom Sadu, Vrbasu, Somboru, Subotici, Vršcu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici i 6. januara u Zrenjaninu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.