Sadnja drveća umesto četvorospratnice

VIDEO K9: Ukoliko žele da se Novi Sad razvija po meri onih koji žive u njemu, sugrađani moraju aktivnije da se uključe u njegovo planiranje, kažu stanari dela Novog naselja koji su Komšijskom akcijom početkom ovog meseca uspeli da odbrane svoje dvorište od gradnje četvorospratnice.

0
16

Stanari stambenog bloka u produžetku Bulevara Jovana Dučića okupili su se u nedelju, 7. novembra sa ciljem da očuvaju zelene površine ispred svojih zgrada.

Negodovali su protiv urbanističkog plana nekadašnjeg Rasadnika, kojim je na zelenim površinama u njihovom komšiluku predviđena obimna gradnja.

U znak protesta, na mestu na kojem po urbanističkom planu treba da nikne četvorospratnica, nezadovoljni sugrađani su posadili drveće.

Zorana Marasanov, sugrađanka sa Novog naselja, kaže da u ovom stambenom bloku živi oko 800 ljudi, mahom porodica sa malom decom. Svi oni, već neko vreme vode institucionalnu borbu protiv pomenutog urbanističkog plana. Na kraju su, međutim, jedino rešenje videli ovakvom komšijskom akcijom u njihovom dvorištu.

Već nekoliko dana nakon ovog gesta, trud stanara se isplatio.  

Marasov je sugrađane pozvala na aktivnije učešće u urbanističko planiranju grada, jer, kako je zaključila, ukoliko žele Novi Sad koji se razvija po meri njegovih građana moraju i sami biti deo tog rešenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.