Sadnja bresta u Nemanovcima

VIDEO K9: Danas je počela sadnja tri hiljade sadnica bresta u Nemanovcima, na lokaciji u blizini gradske deponije. Sadnice je Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ doniralo Gradu Novom Sadu povodom Svetskog dana šuma i Svetskog dana voda, 21. i 22. marta.

0
36

Tri hiljade sadnica bresta kojesu „Vode Vojvodine“ donirale Novom Sadu povodom Svetskog dana šuma i Svetskog dana voda biće zasađene na 2,5 hektara površine u Nemanovcima, na lokaciji u blizini gradske deponije.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, naglasio je da je ovo osetljiva lokacija zbog blizine deponije, pa će stoga brest predstavljati eko barijeru koja je u interesu svih građana. On je naveo i da Grad ubrzano priprema dokumentaciju za izgradnju regionalne deponije, odnosno Centra za upravljanje čvrstim otpadom, u saradnji sa Evropskom unijom i Ministarstvom za evropske integracije.

Akciju sadnje realizuje JKP „Gradsko zelenilo“ u saradnji sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine i Savetom gradonačelnika za ozelenjavanje.

Ovo prvi put da Vode Vojvodine višak sadnica ne prodaje, nego ih donira lokalnim samoupravama, mesnim zajednicama i Udruženjima građana, rekao je direktor ovog preduzeća, Srđan Kružević.

Ovom prilikom napomenuto je i da će uskoro biti završena prva faza Katastra zelenih površina u gradu, koji predstavlja neophodan dokument koji će omogućiti bolje upravljanje zelenim površinama u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.