Sadnja 80 stabala u Nemanovcima

VIDEO K9: U Nemanovcima će, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada, u subotu biti organizovana akcija sađenja 80 stabala.

0
14

Osamdeset sadnica hrasta lužnjaka, crnog oraha, divljih krušaka i poljskog jasena biće zasađeno u subotu, 18. decembra u Pejićevim salašima, kao zeleni pojas oko sportskih terena u Nemanovcima na zemljištima lošijih kvaliteta.

Neposredno pre akcije biće održano i predavanje o pravilnom načinu sadnje drveća i važnosti pošumljavanja, koje se naročitno odnosi na Vojvodinu  kao jednom od najmanje pošumljenih područja u Evropi.

Akcija je deo projekta “Šuma zove na dijalog”, koji se realizuje u okviru programa EKO-SISTEM: Podrška reformama u zaštiti životne sredine, koji sprovode Mladi istraživači Srbije (MIS), uz podršku Švedske.

Projekat realizuje Pokret gorana Novog Sada sa još tri člana mreže Pošumimo Vojvodinu – Ekološkim pokretom Vrbasa, Ruralnim centrom Sova i Dečijom ekološkom akademijom.

Osnovni cilj akcije je povećanje površina pod šumama u Vojvodini kao i podizanje svesti građana i donosilaca odluka o važnosti očuvanja i unapređenja postojećih šumskih prostora.

Nastavak sadnje, kako je saopšteno, planiran je i za prolećnu sezonu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.