SAD za dogovor Srbije i Kosova

VIDEO K9: Američki izaslanik Metju Palmer navodno podržava Srbiju, ali nikada nije rekao i da je Kosovo još uvek deo Srbije, naveo je Slavko Nikić, penzionisani pukovnik MUP-a Srbije.

99

Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan, Metju Palmer je izjavio da je uveren da sporazum između Beograda i Prištine može biti postignut i da će Sjedinjene američke države podržati Vladu u Prištini koja je posvećena dijalogu.

On je još rekao i da Rusija želi region zasnovan na neredima i nepoverenju. Da li se nastavlja vođenje tvrde politike SAD prema Srbiji i Kosovu, pitali smo penzionisanog pukovnika MUP-a Srbije Slavka Nikića.

Po oceni političkih analitičara imenovanje Metjua Palmera za specijalnog predstavnika državnog sekretara Sjedinjenih američkih država za Zapadni Balkan pokazuje veće interesovanje američke administracije za region, kao i za rešavanje kosovskog problema.

Ocenjeno je i da imenovanje Palmera, osim većeg interesovanja, pokazuje i nameru administracije da požuri sa rešavanjem pitanja Kosova do izbora u SAD u novembru 2020. godine. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.