SAD za dogovor Srbije i Kosova

VIDEO K9: Američki izaslanik Metju Palmer navodno podržava Srbiju, ali nikada nije rekao i da je Kosovo još uvek deo Srbije, naveo je Slavko Nikić, penzionisani pukovnik MUP-a Srbije.

132

Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan, Metju Palmer je izjavio da je uveren da sporazum između Beograda i Prištine može biti postignut i da će Sjedinjene američke države podržati Vladu u Prištini koja je posvećena dijalogu.

On je još rekao i da Rusija želi region zasnovan na neredima i nepoverenju. Da li se nastavlja vođenje tvrde politike SAD prema Srbiji i Kosovu, pitali smo penzionisanog pukovnika MUP-a Srbije Slavka Nikića.

Po oceni političkih analitičara imenovanje Metjua Palmera za specijalnog predstavnika državnog sekretara Sjedinjenih američkih država za Zapadni Balkan pokazuje veće interesovanje američke administracije za region, kao i za rešavanje kosovskog problema.

Ocenjeno je i da imenovanje Palmera, osim većeg interesovanja, pokazuje i nameru administracije da požuri sa rešavanjem pitanja Kosova do izbora u SAD u novembru 2020. godine. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.