Sačuvati “kuvarice” od zaborava

VIDEO K9: Izložbu vezenih ručnih radova, starinskih kuvarica, priredile su danas članice Udruženja penzionera Grada Novog Sada u Mesnoj organizaciji penzionera „Narodni heroji“.

0
38

Penzionerke iz Udruženja penzionera Grada Novog Sada su povodom predstojećih Vaskršnjih praznika organizovale izložbu starinskih izvezenih ručnih radova – kuvarica, koji su u prošla vremena najčešće stajale iznad šporeta. Kuvarice su, osim estetske, imale i svoju praktičnu namenu – da zaštite zid od isparenja i prskanja tokom pripreme obroka.

Autorka izložbe Dragica Rajić kaže da je dve godine pripremala izložbu, odnosno vezla izložene radove, kako bi ih prikazali u godini kada Novi Sad nosi titulu Evropske prestonice kulture.

Izložba je osmišljena u cilju da ovaj deo naše tradicije sačuva od zaborava, istakla je sekretarka Udruženja penzionera Grada Novog Sada Milena Žarković.

Ona je dodala da u svih 45 mesnih organizacija Udruženja penzionera Grada Novog Sada njihove članice i članovi često izlažu svoje kreativne radove, koje predstavljaju i na Sajmovima penzionera i drugim manifestacija, pa će tako i ova izložba uskoro biti prikazana na nekom drugom mestu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.