Sačuvajte svoju kožu od kancera

VIDEO K9: Brojni naši sugrađani i danas su imali priliku za besplatan pregled mladeža u akciji organizovanoj u centru Novog Sada.

0
144

Besplatne preventivne preglede mladeža u kampanji Save your skin, ili sačuvaj svoju kožu, u Novom Sadu juče i danas su realizovali jedan poznati dermokozmetički brend u saradnji sa Udruženjem dermatovenerologa Srbije.

Ova akcija je od 2014. godine realizovana u oko 35 zemalja u kojima je obavljeno više od 540.000 besplatnih pregleda, dok je u ovoj godini planirano oko 40.000. U našoj zemlji, kako je rekla, ova kampanja ima izuzetno dobar odziv i svi termini za preglede su popunjeni u kratkom roku.

Maja Kanazir, organizatorka akcije Save Your Skin, preporučuje građanima koji nisu uspeli da dobiju svoj termin u ovoj akciji, da se jave svom izabranom lekaru kako bi pregled obavili u našim zdravstvenim ustanovama. Tokom ovih pregleda sumnjive lezije su odmah uočljive i građanima kod kojih su otkrivene preporučuje se odlazak lekaru.

Dermatolozi ističu da je u borbi protiv raka kože veoma važan samopregled jednom mesečno, a jednom godišnje pregled kod lekara.

Ova akcije proteklih dana organizovana je u Beogradu, juče i danas u Novom Sadu i Nišu, sutra će priliku za besplatne preglede imati građani Sombora i Knjaževca, dok će u četvrtak, 29. juna, ova mobilna ordinacija biti parkirana u Pančevu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.