Sa predsedničkim i lokalni izbori

VIDEO K9: Predsednički izbori trebalo bi da budu održani u aprilu, o vanrednim parlamaentarnim se još ništa ne zna, ali je danas Srpska napredna stranka potvrdila da će u pojedinim lokalnim samoupravama zasigurno biti održani i lokalni izbori. Kako bi se ispoštovale procedure, ovih dana predsednici tih opština već su počeli da podnose ostavke.

0
516

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac i predsednik opštine Odžaci Dušan Marijan podneli su danas ostavke na te funkcije, a glavni razlozi su ušteda u budžetu koja će se dobiti spajanjem lokalnih i predsedničkih izbora, navodi se u saopštenju Pokrajinskog odbora SNS-a.

“Redovni lokalni izbori za novi sastav Skupštine opštine Vrbas su trebali biti održani u oktobru tekuće godine. Smatrao sam da je sasvim racionalno da podnesem ostavku na mesto predsednika opštine Vrbas kako bismo, uz predstojeće predsedničke izbore, mogli u opštini Vrbas da održimo i lokalne izbore i time ostvarimo uštede troškova koje sa sobom nose izborni procesi”, naveo je Glušac.

Sa druge strane, predsednik Opštine Odžaci Dušan Marijan naveo je u pisanoj izjavi da, osim što se objedinjavanjem lokalnih i predsedničkih izbora ostvaruju značajne uštede, da smatra da je izlazak na birališta najpošteniji način da građani ocene dosadašnju vladavinu aktuelne koalicije na vlasti čiji je stožer Srpska napredna stranka.

Takođe, ove godine lokalne izbore očekuje i Kovin, pošto čevorogodišnji mandat vlasti u ovoj opštini ističe u aprilu, saopštili su naprednjaci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.