Sa komunalnim problemima i u 2023.

VIDEO K9: Komunalni problemi briga su naših sugrađana i u 2023. godini. Danas je zasedala Komisija za predstavke i predloge Skupštine Novog Sada.

0
11

Prva sreda u mesecu termin je održavanja sednice članica i članova Komisije za predstavke i predloge Skupštine Novog Sada, prve u ovoj godini, kojima se danas obratilo nekoliko sugrađana svojim predstavkama na, uglavnom, komunalne probleme.

Predstavnik iz MZ „Vidovdansko naselje“ članovima Komisije je ukazao na problem odnošenja smeća u ovoj mesnoj zajednici, odnosno na to, kako je objasnio, da se pojedini termini za odnošenja smeća preskoče, te đubre ostane na ulici. Skrenuo je pažnju i na problem napuštenih životinja, pre svega kučića, koje na ulici ostavljaju prodavci životinja nakon Najlon pijace, pošto ne uspeju da ih prodaju. Na teritoriji ove mesne zajednice građani imaju poteškoće i sa napuštenim vozilima. On je na kraju i pohvalio grad što ulaže u ovu mesnu zajednicu, poput izgradnje doma zdravlja i asfaltiranje ulica.

Predstavnica stambene zajednice u Ulici Drage Spasić 13 ukazala je na oštećen trotoar ispred te zgrade, ali i na neodnošenje opalog lišća, koje, truli stvarajući blato i prljavštinu. Ona je ukazala i na oštećene poklopce kontejnera za smeće, ali i na dvoje stanara sa, kako je navela, psihičkim poremećajem, koji ponekad remete javni red i mir.

I danas su, kao što je to i do sada bila praksa, održane dve sednice, 51. i 52, Komisije za predstavke i predloge Skupštine Novog Sada, od kojih se na prvoj građani sa svojim problemima članovima komisije obraćaju lično, a druga je rezervisana za razmatranje odgovora nadležnih na na ranije pristigle predstavke.

Predstavnici skupštine stanara Ulice Omladinski pokret 2, koji obuhvata četiri ulaza, zatražili su da im se uvede naplata parkinga, jer jedino njihov deo ulice nije pod parking zonom pa zbog velikog broja vozila ne mogu da parkiraju u okolnim ulicama koje jesu pod sistemom parking naplate. Takođe su ukazali na javnu rasvetu koja u ovom delu ulice ne radi nekoliko uzastopnih noći.

Sugrađanka iz Futoga, iz Ulice Stevana Šijačkog, požalila se na problem septičkih jama, odnosno nepostojanje kanalizacije u ovoj ulici. Njoj je na sednici objašnjeno da je u postupku prikupljanje saglasnosti stanara ove ulice za postavljanje kanalizacije i građani koji još nisu dali saglasnost, mogu to da učine u MZ „Futog“, a Komisija će zatražiti informaciju dokle se stiglo sa ovom procedurom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.