Sa knjigom u letnje avanture

VIDEO K9: Šta deca vole da čitaju na raspustu? Zanimljive avanturističke priče i romane, vezane za letnji period, deci i mladima preporučuje rukovoditeljka Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke u Novom Sadu, Katarina Novaković.

0
38

Deca kroz čitanje knjiga upozanju razna mesta i kulture, razvijaju maštu i inteligenciju te uz njihovu pomoć, osim bogaćenja rečnika, rešavaju i razne misterije i učestvuju u potragama i avanturama.

Stoga je poželjno da deca, u zavisnosti od svog uzrasta uz knjigu provode i letnji raspust, poručuju na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Malo starija deca, koja vole da istražuju, sa vodenim svetom se mogu upoznati kroz enciklopedije „U morskim dubinama“ ili „Otkrivanje sveta – More, čudesni svet“. Pored toga što će saznati o životu u moru, deca će iz ovih knjiga dobiti i neke vrlo zanimljive odgovore na pianja zašto je more slano, koliko vode ima u okenaima i da li su ajkule opasne?

Tinejdžerima, Katarina Novaković rukovoditeljka Dečjeg odeljenja, preporučuje štivo koje ih u tom uzrastu najviše zanima, a to je ljubav koja je povezana sa morskom šemom.

Novaković savetuje roditeljima da podstiču decu da što više čitaju tokom raspusta, jer je znanje koje se krije u knjigama neprocenjivo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.