Sa 3. Sajma zavičaja

VIDEO K9: Zavičajna udruženja u Vojvodini imala su novu priliku za predstavljanje na Sajmu zavičaja koji je, posle pauze od dve godine, pre desetak dana ponovo održan u Novom Sadu.

0
60

Posle dvogodišnje pauze zbog epidemije kovida 19, u Novom Sadu je sredinom ovog meseca održan treći Sajam zavičaja. Na više od stotinu štandova predstavljeni su privreda, turizam i tradicija koju baštine brojna zavičajna udruženja koja svojim radom grade mostove između Srbije i zemalja iz kojih dolaze.

Udruženjima Srba prognanih i izbeglih iz Krajine obratili su se predstavnici grada i pokrajine, kao i direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu koji je i organizator ove menifestacije.

Izlagači su se na ovoj manifestaciji trudili da predstave svoj zavičaj i aktivnosti na očuvanju i negovanju bogate kulturne baštine srpskog naroda.

Sajam zavičaja u Novom Sadu je prilika za povezivanje i unapređenje saradnje institucija, organizacija i zavičajnih udruženja iz Srbije i regiona, u oblastima privrede, turizma i kulture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.