“S robotom na TI”

VIDEO K9: Učenici i nastavnici tri škole iz Srbije, Portugala i Slovenije sarađivale su na projektu pod nazivom "S robotom na TI", koji je u petak predstavljen u Novom Sadu.

0
51

Ekspanzija novih tehnologija koje se primenju u privredi izazov je za obrazovni sistem i obuku kadrova kojima robotika neće biti nepoznanica u svakodnevnom radu.

U petak je u Edukativnom centru u Novom Sadu održana završna konferencija ERASMUS+ projekta pod nazivom ,,S robotom na TI”, u organizaciji koordinatora projekta DOO Centar novih tehnologija Ruma i partnera na projektu Srednje Tehničke škole ,,Milenko Brzak Uča” iz Rume.

U realizaciji projekta sarađivale su tri stručne škole iz Srbije, Portugalije i Slovenije u kojima su održane obuke nastavnika i učenika iz oblasti programiranja i robotike. Cilj im je bio da kroz obuke i treninge i pripremljene priručnike povećaju kvalitet časova nastave IT smerova svih škola uključenih u projekat, čime kompanije dobijaju pripremljene mlade kadrove za rad u realnim uslovima tržišta rada.

Projekat ,,S robotom na TI” podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Završnom konferencijom organizatori predstavili faze projekta kao i planove za buduće aktivnosti zajedno s prijateljima i partnerima, Fondacijom Tempus, Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, Unijom poslodavaca Vojvodine i Unijom poslodavaca Srbije, Rotari Distriktom 2483 Srbija i Crna Gora, Društvom matematičara, Asocijacijom za bespilotne sisteme u privredi i Edukativnim centrom Novi Sad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.