Rvači zrenjaninskog Proletera okićeni medaljama

VIDEO K9: Rvački klub Proleter iz Zrenjanina je jedan od naših najtrofejnijih klubova, a ove godine obeležavaju nekoliko jubileja.

152

Rvački klub “Proleter” je simbol rvanja u Srbiji. Ekipni je prvak države 17 puta i vicešampion Evrope iz 2006. godine.

Na međunarodnoj sceni zrenjaninski rvači beleže uspehe kojima se malo koji klub može pohvaliti. Prisustvovali smo jednom treningu rvačkog kluba Proleter gde smo razgovarali sa trenerom Vojislavom Trajkovićem koji seo se osvrnuo na nedavni događaj, tačnije akciju lista Zrenjanin, pod nazivom ,,Sportista godine’’ u kojoj je Proleter nagrađen u kategoriji muških ekipa, kao i Viktor Nemeš, koji je osvojio treće mesto u oblasti seniora.

U Zrenjaninu će 2019. godina biti obeležena kao godina rvanja, povodom stote godišnjice rvačkog sporta u našem gradu.

Godine 1919. osnovani su rvački klubovi Radnički i Kadima, deset godina kasnije rvalo se u Velikom Bečkereku i u Sportskom društvima Vitez i Vojvodina. Od 1945. godine klub nastupa pod imenom Radnički, a 1954. pristupaju Sportskom društvu Proleter, a to ime ovaj zrenjaninski rvački klub nosi i danas.

Na međunarodnoj sceni zrenjaninski rvači beleže uspehe kojima se malo koji klub može pohvaliti.  1964. godine na Olimpijskim igrama u Tokiju Simić je osvajio zlatnu medalju. Od tada, ne postoji rang svetskog i evropskog takmičenja sa koga Zrenjaninci nisu doneli medalje. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.