Ruži Helać priznanje “Petar Lalović” Vrmdža Festa

VIDEO K9: Ruža Helać, predsednica nevladinog udruženja Vojvođanska zelena inicijativa, dobitnica je priznanja „Petar Lalović“ na 7. VRMDŽA FEST-u.

0
57

Autorka i urednica dokumentarnih istraživačkih emisija o zaštiti životne sredine “Zelena patrola na delu”, Ruža Helać, za ovaj serijal nagrađena priznanjem “Petar Lalović” na 7. VRMDŽA FEST-u.

Rođena Novosađanka, Ruža Helać, diplomirani je mašinski inženjer, književnica, novinarka, slobodna umetnica. Ekologijom se bavi od 1991. godine kada je osnovan “Ekološki pokret Vojvodine”. Predsednica je i neprofitnog nevladinog Udruženja “Vojvođanska zelena inicijativa” čijii je cilj podizanje ekološke i građanske svesti o odgovornosti za stanje životne sredine i demokratije u lokalnoj zajednici.

Petar Lalović bavio se ovom temom u vreme kada niko nije vi govorio o problemima zaštite životne sredine, zbog čega je njegovo stvaralaštvo dragoceno i tim više značajno priznanje nju, tim Zelene patrole i njihovom delu uopšte, kazala je Helać.

Zelena patrola jetse mali tim, ali su efikasni i imaju dobru logistiku u volonterskoj podršci.

Serijal “Zelena patrola na delu” se snima od 2010. godine i emituje na velikom broju televizija u Srbiji i regionu. Do sada je snimljeno više od 150 dokumentarnih emisija u kojima je bilo „važno da se ne zaboravi na neki ekološki problem“.

Helać je dobitnica najznačajnijih medijskih priznanja i nagrada za dokumentarne i TV filmove i reportaže u Srbiji i svetu u kojima je dala „doprinos nastojanjima da generacijama obezbedimo zdravu životnu sredinu”.

Višestruko je nagrađivana i na VRMDŽA FEST-u, a ove godine je i laureatkinja priznanja „Petar Lalović“ za naročit doprinos podizanju ekološke svesti na filmu, koje će joj biti uručeno na ovogodišnjem izdanju festivala u subotu, 29. jula, u selu Vrmdža.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.