Ruski penzioner prepešačio Zemlju

Posle pređenih 23.000 kilometara, Sergej Lukjanov (60) se vratio u rodni Sankt Peterburg, odakle je krenuo pre 20 meseci.

0
681

Mediji Sergeja Lukjanova upoređuju sa poznatim američkim filmskim herojem Forestom Gampom. Prošao je kroz Kinu, Vijetnam, Laos, potom se uputio u Tajland, Maleziju i Singapur.

Stigao je i do Rio de Žaneira tokom Olimpijskih igara i konačno se nedavno vratio u Sankt Peterburg – rodni grad iz koga je krenuo pre 20 meseci sa ciljem da prepešači čitavu Zemljinu kuglu!

Lukjanov je osvojio svet prešavši neverovatnih 23.000 kilometara, koje je u protekle dve godine – prepešačio. Najveću neprijatnost doživeo je u Argentini, kada su ga nepoznati pljačkaši ostavili bez ijedne lične stvari…

Iz Amerike se uputio u Tunis, a onda preko čitave Evrope u Rusiju. Hteo je da ode i u Australiju, ali su ga u toj nameri sprečile procedure u ambasadi i izostanak vize za ovu zemlju. Pojedini mediji Sergeja Lukjanova već upoređuju sa poznatim američkim filmskim herojem Forestom Gampom, koji je nakon porodične tragedije pretrčao čitavu Ameriku.

“Jednostavno mi se sviđa da pešačim. Već sam u takvom životnom dobu da nemam šta da dokazujem i postižem neke ciljeve. Jednostavno sam srećan”, tvrdi ovaj rekorder među penzionerima.

U centru Sankt Peterburga su ga dočekali prijatelji, obožavaoci i, naravno, supruga. Za vreme putovanja oko sveta Sergeju se rodila unuka i on sada namerava da joj se posveti. (Agencije, Novosati)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.