Ruski Noćni vukovi u Sremskoj Mitrovici

Sadnjom lipe na platou iza Muzeja Srema u Sremskoj Mitrovici i postavljanjem spomen ploče u znak sveslovenske solidarnosti i jedinstva, na potrebu međusobnog upoznavanja i uvažavanja Slovena danas su podsetili ruski motoristi iz poznate grupe Noćni vukovi i sremskomitrovački motociklisti. Ovom činu prisustvovali su i motoristi iz Slovačke i Bugarske.

2075

Tokom svog putovanja od preko 6.000 kilometara, Noćni vukovi prošli su Rusku federaciju, Azerbejdžan, Gruziju, Tursku, Bugarsku, Makedoniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu.

Svoje putovanje nastavljaju ka Hrvatskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Poljskoj, Češkoj, Ukrajini, a završiće ga u Nitri, gde će turneja koja nosi zvanični naziv „Slovenski svet 2016.” biti okončana sveslovenskim druženjem.

“Zahvaljujući domaćinima iz MK Ekskalibur koji su naši veliki prijatelji i sa kojima imamo odličnu saradnju, videli smo deo Sremske Mitrovice uverili se da se radi o značajnom istorijskom centru Balkana i Evrope što samo potvrđuje da smo mi Sloveni kroz čitavu našu istoriju bili, a i danas jesmo, važan faktor u životu civilizacije. Srbija je uvek bila naša sestrinska država, a Srbi bratski narod sa kojim mi Rusi delimo zajedničko nasleđe istoriju i siguran sam u to – budućnost”, rekao je Andrej Bobrovski, predsednik odeljenja Noćnih vukova – Putevi pobede.

 

Prvi čovek Svebor družine Sveti Dimitrije iz Sremske Mitrovice Dragan Sabljov je u ime ovog udruženja gostima darivao posebne medalje, proglasivši ih i počasnim vitezovima Družine. (RTV)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.