Ruski hor “Kapela dečaka i mladića” u nedelju u SNP-u

VIDEO K9: Nedelja, 20. oktobar, u SNP-u biće u znaku dečje filharmonije iz Rusije, a za ovaj nesvakidašnji koncert biće podeljene besplatne karte.

287

Ruski hor “Kapela dečaka i mladića” Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga održaće svečani koncert na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, u nedelju, 20. oktobra, u 19 časova.

Karte za koncert su besplatne i mogu se preuzeti na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta od utorka, 15. oktobra ili neposredno pred početak koncerta.

Ruski hor “Kapela dečaka i mladića” Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga osnovan je 1979. godine od strane čuvenog hor-majstora Larise Balter, a ove godine poznati hor u Rusiji, ali i daleko izvan svojih granica, proslavio je 40 godina postojanja.

Ansambl je u međuvremenu izgradio svetski renome i poznat je kao jedan od najkvalitetnijih vokalnih sastava dečaka i mladića. Ova ekipa mladih muzičara nastupa na čelu sa umetničkim rukovodiocem Fridrihom Vajshajmom, a u bogatom repertoaru „Kapele“ nalaze se i dela Baha i Rahmanjinova, Sviridova i Prokofjeva, Pahmutove i Glinke, ruske narodne pesme i duhovnu muziku, dela savremenih kompozitora.

Pored koncerta u Novom Sadu, ruski hor održaće koncert na sceni Narodnog pozorišta u Nišu u petak, 18. oktobra, kao i na sceni Ruskog doma u Beogradu, u sredu, 23. oktobra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.