Ruska vlastela u Srbiji

VIDEO K9: Ruska vlastelinstva nisu bila retkost u 14. i 15. veku na prostoru današnje Srbije. O ovoj zanimljivoj temi Zrenjaninincima je u prepunoj čitaonici Mesne zajednice Veljko Vlahović govorio profesor istorije Radovan Damjanović.

0
406

Istoričar Radovan Damjanović, pisac i istraživač jezika, održao je 24. novembra predavanje u Zrenjaninu pod naslovom Ruska vlastelinstva u Srbiji, inspirisano zaboravljenim radom profesora Radoslava Grujića „Ruska vlastelinstva po Srbiji u XIV i XV veku“.

Predavanje je privuklo veliku pažnju Zrenjaninaca što govori i činjenica da je čitaonica MZ Veljko Vlahović bila ispunjena do poslednjeg mesta. Uoči početka profesor Damjanović je objasnio pomenutu temu i tim povodom je rekao sledeće:

Profesor Radovan Damjanović diplomirao je istoriju na Filozofskom fakultetu u Beogradu i oko 40 godina se bavi lingvistikom i tabu temama srpske istorije i paleolingvistike.

Autor je Srpsko-srpskog rečnika izdatog u više delova kao i monografije o rušenju grada na vrhu Avale. Živi i radi u Beogradu. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.