Rusini dobili prostor za rad u Novom Sadu

VIDEO K9: Zavod za kulturu vojvođanskih Rusina, nakon obnove koju su srealizovali Pokrajinska vlada i Nacionalni saveti rusinske nacionalne manjine, svečano je danas otvoren u Novom Sadu.

0
26

U Novom Sadu je danas otvoren rekonstruisan i adapatiran objekat Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina, čime su, prema rečima predsednika Nacionalnog saveta rusinske nacionalne manjine Joakima Raca, Rusini u Vojvodini zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade dobili svoj prostor za rad Zavoda u starom jezgru Novog Sada.

Za rekonstrukciju i adaptaciju ovog objekta smeštenog u Almaškom kraju, Pokrajina je izdvojila ukupno 26,2 miliona dinara.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, je naglasio da Pokrajinska vlada u kontinuitetu ulaže znatna finansijska sredstva u ustanove koje imaju za cilj očuvanje jezika, pisma, tradicije, kulture i identiteta nacionalnih manjina koje žive u Vojvodini.

Između ostalog, u toku je rekonstrukcija Etnografskog muzeja Rumuna u Torku, pre nekoliko nedelja obezbeđena je kuća za bunjevačku nacionalnu manjinu u Subotici, pri kraju je unutrašnje uređenje kuće Bana Jelačića, radi se na tome da se u Forumu u Novom Sadu obezbedi dodatni prostor za mađarsku nacionalnu manjinu, a u Lovćencu je otvoren Dom kulture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.