Rusija spremna da prihvati Mladića na lečenje

Rusija je i zvanično obavestila Međunarodni tribunal za bivšu Jugoslaviju u Hagu da je spremna da pruži smeštaj radi medicinskog tretmana haškog optuženika Ratka Mladića, izjavila je danas šefica pravne grupe pri ambasadi Rusije u Holandiji Viktorija Gončarova, prenosi Tass.

0
293

“Poslali smo takvu poruku. Tekst je poverljiv i namenjen isključivo za komunikaciju sa Međunarodnim sudom. Sve što je pomenuto u zahtevu odbrane (Mladića) je tačno. Rusija je poslala poruku u kojoj potvrđuje da garantuje smeštaj za Mladića, obezbeđen medicinski tretman i povratak i da će biti saglasna sa uslovima koje Tribunal odredi” , rekla je Gončarova ruskoj agenciji.

Branioci haškog optuženika Ratka Mladića podneli su u utorak zahtev Tribunalu u Hagu za privremeno puštanje Mladića na slobodu radi neophodnog medicinskog tretmana s obzirom, na njegovo loše zdravstveno stanje.

U obrazloženju zahteva detaljno je opisano zdravstveno stanje Mladića, a na kraju se navodi da priroda trenutnih simptoma koje ima, kao i generalna preporuka medicinskih profesionalaca opravdava zahtev za privremenu slobodu radi lečenja.

Suđenje Mladiću počelo je u maju 2012. godine, a okončano u decembru prošle godine.

Prvostepena presuda trebalo bi da mu bude izrečena do novembra 2017, a čeka je u pritvoru Haškog tribunala.

Mladić je nakon višegodišnjeg bekstva bio uhapšen u Srbiji i izručen u Hagu u maju 2011. (Agencije, RTV)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.