Rušenje objekta 50 evra po kvadratu

Izmene i dopune Zakona o ozakonjenju objekata, koje omogućavaju da se brže i lakše donose rešenja o uklanjanju bespravnih objekata, stupile su danas na snagu, a u Privrednoj komori Beograda kažu da će one svakako sprečiti dalju divlju gradnju.

222

V.d predsednika Privredne komore Beograda i stručnjak za građevinarstvo Aca Popović je rekao Tanjugu da nova zakonska rešenja predstavljaju ozbiljnu prepreku za bilo koga ko bi se u ovom trenutku usudio da započne nelegalnu gradnju objekta.

Kaže da je inspekcija donela rešenja za rušenje skoro svih nelegalnih objekata na teritoriji Beograda i da inspekcije odavno rade na evidentiranju tih objekata, ali da od njih ne zavisi kojom brzinom će se i rušiti, s obzirom da samo rušenje objekta košta oko 50 evra po metru kvadratnom.

Izmene i dopune Zakona o ozakonjenju objekata predviđaju da je umesto pravosnažnog rešenja kojim se odbija ili odbacuje zahtev za ozakonjenje dovoljno konačno, najčešće drugostepeno, rešenje kojim se zahtev za ozakonjenje odbacuje ili odbija.

Ta mera trebalo bi da donese mnogo više uklanjanja nelegalnih objekata nego do sada, jer se na rušenje čekalo do okončanja predugih upravnih i sudskih sporova.

U Srbiji postoji ukupno 2,2 miliona bespravno izgrađenih objekata. (Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.