RTV: 200 radnika manje

VIDEO K9: Zbog otpuštanja preko 200 radnika RTV-a, zaposlenih preko agencija, danas je održan protest ispred Studija M, na kom su sindikati izrazili nezadovoljstvo zbog ove odluke rukovodstva pokrajinskog javnog servisa.

49

Današnji protest povodom otpuštanja preko 200 radnika RTV-a, koji je održan ispred Studija M i na kojem se okupilo više desetina građana i radnika Pokrajinskog javnog servisa, organizovao je sindikat Nezavisnost.

Oni su naglasili da će, zbog najavljenog otpuštanja, najviše biti ugrožene manjinske redakcije, mladi novinari i O RADIO u sklopu Pokrajinskog javnog servisa.

U sindikatu Nezavisnost kažu da su danas iz Agencije radnike kojima sledi otkaz primili telefonske pozive kojima ih obaveštavaju o prestanku radnog odnosa, te da je i 50-ak radnika pozvano da danas potpiše ugovor o radu. Sindikat Nezavisnost je, usled ove nepovoljne situacije, na protest izašao sa 5 zahteva.

Darko Šper, poverenik u Sindikatu Nezavisnost, apelovao je na sve radnike RTV-a koji dobiju otkaz telefonskim putem, da nastave da dolaze na posao sve dok ne dobiju konačno rešenje. Takođe, je poslao poruku svim ugroženim radnicima da ne potpisuju potencijalna rešenja o prekidu radnog odnosa. Iz sindikata Nezavisnost takođe naglašavaju da se mora naći rešenje za ovaj problem, te stoga imaju 5 zahteva.

Podrška RTV-u stiže i iz drugih redakcija i organizacija. U pismu podrške novosadskog lista Mađar So, koji je pred okupljenim radnicima i građanima pročitao Šper, naglašavaju da radnici RTVa izvestan period rade pod izuzetnim pritiskom.

Najavljenim otpuštanjem preko 200 radnika bio bi ugrožen celokupan program ovog Javnog servisa, ističu u sindikatu Nezavisnost. Dodaju i da je naročito nehumano što se otpuštanja dešavaju pred sam početak školske godine, kada zaposleni koji su roditelji i kojima očigledno preti otkaz, ostaju bez ikakavnih primanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.