RTV: 200 radnika manje

VIDEO K9: Zbog otpuštanja preko 200 radnika RTV-a, zaposlenih preko agencija, danas je održan protest ispred Studija M, na kom su sindikati izrazili nezadovoljstvo zbog ove odluke rukovodstva pokrajinskog javnog servisa.

0
87

Današnji protest povodom otpuštanja preko 200 radnika RTV-a, koji je održan ispred Studija M i na kojem se okupilo više desetina građana i radnika Pokrajinskog javnog servisa, organizovao je sindikat Nezavisnost.

Oni su naglasili da će, zbog najavljenog otpuštanja, najviše biti ugrožene manjinske redakcije, mladi novinari i O RADIO u sklopu Pokrajinskog javnog servisa.

U sindikatu Nezavisnost kažu da su danas iz Agencije radnike kojima sledi otkaz primili telefonske pozive kojima ih obaveštavaju o prestanku radnog odnosa, te da je i 50-ak radnika pozvano da danas potpiše ugovor o radu. Sindikat Nezavisnost je, usled ove nepovoljne situacije, na protest izašao sa 5 zahteva.

Darko Šper, poverenik u Sindikatu Nezavisnost, apelovao je na sve radnike RTV-a koji dobiju otkaz telefonskim putem, da nastave da dolaze na posao sve dok ne dobiju konačno rešenje. Takođe, je poslao poruku svim ugroženim radnicima da ne potpisuju potencijalna rešenja o prekidu radnog odnosa. Iz sindikata Nezavisnost takođe naglašavaju da se mora naći rešenje za ovaj problem, te stoga imaju 5 zahteva.

Podrška RTV-u stiže i iz drugih redakcija i organizacija. U pismu podrške novosadskog lista Mađar So, koji je pred okupljenim radnicima i građanima pročitao Šper, naglašavaju da radnici RTVa izvestan period rade pod izuzetnim pritiskom.

Najavljenim otpuštanjem preko 200 radnika bio bi ugrožen celokupan program ovog Javnog servisa, ističu u sindikatu Nezavisnost. Dodaju i da je naročito nehumano što se otpuštanja dešavaju pred sam početak školske godine, kada zaposleni koji su roditelji i kojima očigledno preti otkaz, ostaju bez ikakavnih primanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.