Rotacija ili novi ministri?

VIDEO K9: Više od 120 dana od parlamentarnih izbora, Srbija nema Vladu, što je najduži period u novijoj istoriji naše zemlje. Za sada se špekuliše sa imenima pojedinih ministara, a kompletan sastav Vlade, kako republilčke tako i pokrajinske očekuje se u najskorijem periodu.

0
52

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izabran je za predsednika republičkog parlamenta u nastavku konstitutivne sednice Skupštine Srbije.

Prethodno je doskorašnji ministar spoljnih poslova ovu funkciju predao mandatarki za predsednicu Vlade Ani Brnabić, koja će biti na čelu tog ministarstva do formiranja Vlade.

Svoje mišljenje i komentar o budućem sastavu Vlade Sbije dao je za Kanal 9 novinar i urednik portala mediagroup.rs, Slobodan Jovanović, koji navodi i da će se u novom sastavu Vlade naći kako stara, tako i neka nova imena.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, danas je izjavio da stranke trenutno razgovaraju i analiziraju kadrovska rešenja, te da će sastav Pokrajinske vlade uskoro biti poznat. On navodi da i dalje nije poznato da li će i Pokrajinska vlada, poput Republičke, biti ograničena na godinu i po dana.

Slobodan Jovanović smatra i da će se na čelu jednog od najavljenih novih ministarstava naći i Gordana Čomić, i dodaje da je formiranje novih ministarstava uobičajeno, jer svaka nova Vlada ima drugačije prioritete.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.