Romantizovanje nasilja kroz popularnu kulturu

VIDEO K9: Globalna kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama", koja traje tokom novembra i decembra, počinje za dva dana. SOS Ženski centar iz Novog Sada jedno je od udruženja koja se bave ovom tematikom. Nedavno su završili i sa projektom u novosadskim srednjim školama u okviru kojeg su edukovali đake o partnerskom nasilju, objašnjavajući između ostalog kako i moderna kultura utiče na ovu pojavu.

0
34

SOS Ženski centar nedavno je u novosadskim srednjim školama sproveo projekat pod nazivom „Škola partnerskih odnosa“ u kojem je učestvovalo 200 đaka.

Cilj projekta je bio da ustanovi kakvo je mišljenje mladih o ovoj pojavi, kao i o partnerskom nasilju, a takođe i edukacija o ovim temama.

Stajić je objasnila i na koji način popularna kultura u današnje vreme doprinosi romantizovanju nasilja u partnerskim odnosima.

Svima kojima je neophodna psihološka ili pravna pomoć u vezi sa partnerskim nasiljem ili mentalnim zdravljem, mogu se obratiti SOS Ženskom centru na broj telefona 021/422-740, svakim radnim danom od 17-21 čas.POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.