Roman o čudima svetiteljke Anastasije

VIDEO K9: Zrenjaninskoj čitalačkoj publici predstavljen je roman „Čuda srpske svetiteljke Anastasije“, autora Dragana Damjanovića.

360

U Sali Mesne zajednice Veljko Vlahović, pisac Dragan Damjanović je zrenjaninskoj javnosti predstavio svoj novi roman „Čuda srpske svetiteljke Anastasije“.

Roman je posvećen majci svetog Save, ženi Stefana Nemanje, Vizantijskoj princezi Ani, jednoj od najobrazovanijih žena svoga vremena, koja je prema rečima autora romana Dragana Damjanovića nepravedno zapostavljena u srpskoj istoriji.

Dragan Damjanović je po obrazovanju profesor književnosti i pedagogije. Ljubav prema pisanju je otkrio još kao dete a njegovi radovi su objavljivani u „Kekecu“ i „Zabavniku“. Autor je 31. romana.

Predsednik je Srpske Kraljevske akademije naučnika i umetnika, najstarije akademije na Balkanu u kojoj su predsedavali Jovan Cvijić i Josif pančić.

Dragan Damjanović dobitnik je 5. počasnih doktorata, od kojih posebno ističe doktorat za Božanstva koji mu je uručen u Rektoratu beogradskog univerziteta. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.