Roma “Svedok ruskog proleća”

VIDEO K9: U Zrenjaninu je promovisan roman ,,Svedok ruskog proleća’’ autora Nikole Jovića, koji govori o njegovom putovanju u Donbas 2015. godine te daje opštu genezu sukoba i pre nego što je počeo pa sve do danas.

0
8

Nikola Jović, autor romana „Svedok ruskog proleća“, koji je kao tinejdžer otišao u Donbas kao dobrovoljac, smatra da su LNR i DNR danas teritorije slobode i svetskog otpora atlantizmu, ali i da će rešavanjem ukrajinske krize i problemi Srba lakše biti rešeni.

Zbog čega je odlučio da ode u Donbas i o čemu sve govori roman ,,Svedok ruskog proleća’’ pitali smo autora Nikolu Jovića.

Naslov romana „Svedok ruskog proleća“ smišljen je da podseća na „arapsko proleće“. Ako je „arapsko proleće“ jedna od početka isplanirana i kontrolisana pobuna, onda je „rusko proleće“ zaista jedan samonikli narodni izraz nezadovoljstva majdanskom Ukrajinom gde su se ljudi samoinicijativno organizovali, smatra pisac.

Dodaje da je rusko proleće od 2014/2015. završilo kao zima, ali se u zimu 2022. godine, krajem februara pred početak proleća, ponovo pojavilo i „počelo da cveta širom Ukrajine“, a to su svi proruski građani Ukrajine očekivali da se desi u nekom trenutku.

Preuzeto od KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.