Rok za registraciju oružja do 5. marta

VIDEO K9: Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane koji u prethodne skoro četiri godine nisu podneli zahtev za zamenu isprava o oružju, da to što pre učine, jer krajnji zakonski rok ističe 5. marta.

25

Prema Zakonu o oružju i municiji koji je počeo da se primenjuje 2016. godine, rok za zamenu isprava o oružju ističe 5. marta ove godine, do kada su građani koji u prethodne skoro četiri godine nisu podneli zahtev za zamenu isprava o oružju dužni da to učine, poručuju iz MUP-a.

Zahteve građani podnose nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova prema mestu prebivališta, a svi koji budu podneti do 5. marta biće uzeti u razmatranje uz mogućnost da, ukoliko je dokumentacija nepotpuna, ona naknadno bude dopunjena.

Iz MUP-a podsećaju da je novim Zakonom o republičkim administrativnim taksama koji je počeo da se primenjuje 14. decembra 2019. godine, iznos taksi za izdavanje oružnih listova duplo smanjen.

Za izdavanje oružnog lista sa čipom, u koji se unose podaci o registrovanom oružju sa olučenim cevima, taksa od decembra prošle godine iznosi 2.800 dinara, dok je za oružje sa neolučenim cevima cena takse 1.330 dinara.

Ministarstvo podseća da su građani koji imaju oružje sa ispravama izdatim po osnovu starog Zakona imali mogućnost da u prethodne četiri godine podnesu zahtev za izdavanje novih isprava i još jednom poziva građane, koji do danas to nisu učinili, da zahtev podnesu do 5. marta.

Takođe, podsećamo i da je rok za zamenu isprava prvobitno važio do 5. marta 2019. godine, ali je produžen još godinu, kako bi građani imali dovoljno vremena da podnesu zahtev za nove isprave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.