“Rodoljupci” sutra u SNP

VIDEO K9: Komedija Jovana Sterije Popovića "Rodoljupci" biće sutra premijerno izvedena na sceni Pera Dobrinović SNP.

360

Tema kojom se bave Rodoljupci je univerzalna i uvek aktuelna, koja govori o ovdašnjim ljudima i njihovom ponašanju u teškim situacijama.

Ta ponašanja nisu uvek uzorna, što je možda i razlog zbog čega je ova gorka i satirična komedija ostala nedovoljno izvođena.

Reditelj predstave, Radoje Čupić, kaže da je ideja za ovu predstavu u njemu sazrevala više od 20 godina. Njegova prvobitna ideja bila je da režira Rodoljupce kao operetu, što ova predstava u suštini i jeste, kako navodi, iako nisu ispoštovana sva muzičko scenska pravila tog žanra.

Delo je smešteno u određeni vremenski okvir koji dobro korespondira sa današnjicom, naveo je Čupić i dodao da to nije predstava o nacionalizmu već o tome za što nacionalizam služi.

Uloge su poverene glumcima Milanu Kovačeviću, Aleksandru Gajinu, Marku Markoviću, Ivanu Đuriću, Milovanu Filipoviću, Jovani Balašević, Danici Grubački i Gordani Kamenarović.

Početak predstave zakazan je za 19,30 časova, a reprize u istom terminu 13, 20. и 30. aprila, takođe na sceni „Pera Dobrinović“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.