Rodna ravnopravnost na Poljoprivrednom fakultetu

VIDEO K9: Radionica iz oblasti rodne ravnopravnosti održana je na Poljoprivrednom fakultetu koji je, kako ističu u ovoj ustanovi, dobar primer jednakosti žena i mušakaraca.

0
49

Radionica “Rodna ravnopravnost kao neizostavni segment odgovornog upravljanja, istraživanja i inovacija“ održana je danas u organizaciji Naučnog instituta za prehrambene tehnologije i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Prodekan za nauku i međunarodnu saradnju, prof. dr Branko Ćupina, rekao je da žene čine 52% od ukupno zaposlenih na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Akademski kadar je takođe ravnopravno podeljen ali kada je reč o funkcijama, kako je rekao, u samom dekanatu preovađuju muškarci, dok između šefica i šefova katedri i direktorica i direktora departmana takođe postoji balans.

Ipak, u samoj poljoprovredi kao delatnosti malo je drugačija slika.

Studentkinje i studenti nisu bili jednoglasni u tome ko je od njih brojniji na Poljoprivrednom fakultetu.

I, kao što je profesorka dr Mila Grahovac na kraju zaključila, aktivnosti i radionice iz oblasti rodne ravnopravnosti poput ove, ne služe tome da prave podelu na žene i muškarce, već je njihov krajnji cilj proširenje svesti kod oba pola da mogu biti dovoljno dobri za sve ono što požele.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.