Rodna analiza “UN Women Srbija”

VIDEO K9: Danas je u Novom Sadu održana konferencija „Podrška preduzetnicama u AP Vojvodini – predstavljanje rezultata rodne analize mera podrške Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam“.

0
32

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turiza održao je, u saradnji sa organizacijom „UN Women Srbija“ zajedničku konferenciju „Podrška preduzetnicama u AP Vojvodini – predstavljanje rezultata rodne analize mera podrške Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam“.

Analiza podsticaja se sastoji iz osam programskih aktivnosti i bavi se iznalaženjem rešenja za smanjenje ekonomskog jaza između preduzetnica i preduzetnika. Pored aktuelnih pitanja u oblasti rodne ravnopravnosti, predstavljene su i okolnosti koje dovode do pojave nejednakosti kod društvenih kategorija, kao i programske mere Sekretarijata kao primeri dobre prakse.

Neprofitna organizacija Ujedinjenih nacija „UN Women“ uvrstila je u svoju analizu programske podsticaje Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, koji obuhvataju kako kažu iz sekreterijata, osim preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća i privrednih društava, podršku razvoju ženskog preduzetništva, očuvanju starih umetničkih zanata, te razvoju kapaciteta socijalnih preduzeća i inovacija.

Ciljevi odabranih programskih aktivnosti se realizuju kroz konkurse, u okviru kojih su definisani posebni kriterijumi koji idu u prilog činjenici da Sekretarijat aktivno deluje u pravcu smanjenja rodne nejednakosti u preduzetništvu, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.