Roditelji traže jaslice u “Nevenu”

VIDEO K9: Posle polugodišnjeg traganja za odgovorom zbog čega su zatvorene jaslice u zrenjaninskom vrtiću „Neven“, grupa roditelja odlučila je da o ovom problemu obavesti javnost. Kako navode u saopštenju, u ovom gradu je neophodan još jedan vrtić koji bi imao jaslenu grupu jer jedini postojeći u Mesnoj zajednici “Dositej Obradović“ nema kapacitet da zbrine svu decu najmlađeg uzrasta.

0
19

Tridesetsedmoro roditelja dece koja pohađaju vrtić “Neven” u Zrenjaninu povodom prinudnog preseljenja dece jaslenog uzrasta u novootvoreni vrtić „Bubamara“, pokrenuli su Peticiju „Vratite bebema Neven“.

Nezvanično im je, kako navode u saopštenju, po završetku školske godine, rečeno da je potkrovlje vrtića “Neven” u kojem je bila smeštena najmlađa grupa jaslenog uzrasta, zatvoren po nalogu inspekcije iz bezbednosnih razloga, a mališani automatski prebačeni u novi vrtić u drugom delu grada.

O tačnim razlozima zatvaranja, kako navode, nisu pravovremeno obavešteni, budući da direktor nije došao na sastanak koji je zakazao 7. jula. kao i da ih kasnije, niko od nadležnih nije izvestio o statusu i bezbednosti dece koja su u vrtiću ostala, ali ni o budućem boravku dece u pomenutom vrtiću.

Roditelji takođe zahtevaju od nadležnih da razotkriju ko je širio dezinformacije o bezbednosti dece i zašto, da vrtić „Neven“ u Zrenjaninu u potpunosti adaptiraju kako bi nastavio sa radom u punom kapacitet i da u javnost iznesu šta će biti sa zgradom vrtića “Neven” u Zrenjaninu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.