Roditelj u Srbiji ili inostranstvu

VIDEO K9: Nije isto biti roditelj u Srbiji i u nekoj drugoj zemlji, a m smo u emisiji Otvoreni ekran uporedili priče dve mame. Jedna odgaja decu u Nemačkoj, druga u Srbiji.

0
22

Vreme letnjeg raspusta je vreme kada su deca više upućena na svoje roditelje, ali i vreme kada se razmišlja o novoj školskoj godini, a već u avgustu roditeljima idilu kvare brige oko kupovine novih udžbenika i školskog pribora.

Različiti su izazovi za roditelje u našoj zemlji i one u inostranstvu, a kakva je situacija u Nemačkoj, za našu televiziju rekla je Suzana Kaurin Vidaković, majka dva dečaka.

Razlika nije samo u cenama, već i organizaciji, objasnila je Kaurin Vidaković

Iskustva roditelja u Srbiji su nešto drugačija, a svoje je podelila sa nama naša sugrađanka Jelena Marjanović, takođe majka dvoje dece.

Koliko god razmišljali i upoređivali, merili cene i izdatke, smanjivali troškove i iznalazili načine da deci udovoljite i da ih podržite – roditeljstvo je pre svega skup emocija, obaveza, ali i jedinstveno iskustvo koje vas nauči bezuslovnoj ljubavi koja čini da i nemoguće stvari budu moguća, a one najteže, ipak izvodljive.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.