Rođendanska nedelja u Novosadskom pozorištu

VIDEO K9: Novosadsko pozorište, Újvidéki Színház, ove godine proslavlja svoj 46. rođendan. Kao i prethodnih sezona i ove je tokom ,,slavljeničkih“ dana pripremljen bogat sadržaj za publiku.

93

Rođendanska nedelja Novosadskog pozorišta, koje slavi 46 godina postojanja, započeće tradicionalnim Dramskim takmičenjem vojvođanskih mađarskih pisaca.

Poenta ove nesvakidašnje pozorišne manifestacije, koja se organizuje već 19. put, jeste da se za manje od 48 sati napišu tri dramska teksta i da ih potom tri reditelja sa tri različite glumačke ekipe pripreme za izvedbu.

Pisci će se okupiti 20. januara, u 9 ujutru, kada će iz šešira, u koji su prethodno ubačeni iseckani naslovi iz lista „Mađar So“, biti izvučen jedan naslov kao zajednički imenitelj sve tri predstave.

Pisci će potom do 17 sati istog dana da napišu drame, da bi se oko 19 časova okupili glumci i reditelji, kako bi bile određene glumačke ekipe i prostor u kojem će se pripremati i izvesti predstave – mala ili velika scena.

Nakon toga, imaju jedan dan za učenje teksta i osmišljavanje koncepcije predstava koje će jedna za drugom biti izvedene 21. januara od 19 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.