ROADPOL: Pojačana kontrola saobraćaja

VIDEO K9: U toku je akcija pojačane kontrole saobraćaja ove sedmice, naročito teretnih vozila i autobusa.

0
6

U periodu od 19. do 25. jula ove godine saobraćajna policija sprovedi pojačane kontrole na našim putevima, naročito usmerene na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa, saopšteno je iz MUP-a.

Ova akcija istovremeno je u toku u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL.

Saobraćajna policija će u ovom periodu kontinuirano sprovoditi pojačanu kontrolu teretnih vozila, kao i autobusa kojima se vrši prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom prevozu.

Tokom sprovođenja akcije, vršiće se kontrola posedovanja propisane dokumentacije za vozila i vozače, tehničke ispravnosti vozila, psihofizičkog stanja vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ovom prilikom pozvalo je i građane da, ukoliko posumnjaju u tehničku neispravnost autobusa kojim se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije, na broj telefona 064/892-2121, a nakon prijave će, stoji u saopštenju, patrola saobraćajne policije izaći će na teren i izvršiti kontrolu autobusa i vozača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.