ROADPOL kontrola kamiona i autobusa

VIDEO K9: Do 25. februara traje pojačana kontrola saobraćajne policije na našim putevima, a u fokusu su prekršaji vozača kamiona i autobusa.

0
18

Saobraćajna policija danas je počela novu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Poseban akcenat je na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i prevoza tereta i ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa. Reč je o ROADPOL akciji koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica i trajaće do 25. februara.

Prema podacima MUP-a, tokom prošle godine su na našim putevima teretna vozila učestvovala u 5.535 saobraćajnih nezgoda od kojih su gotovo dve trećine izazvali upravo vozači ovih vozila. Sa druge strane, autobusi su učestvovali u 1.553 saobraćajne nezgode od kojih su oko trećinu izazvali vozači autobusa. Saobraćajna policija je u istom periodu, u kontroli saobraćaja, otkrila oko 132.000 prekršaja koje su izvršili vozači teretnjaka i 5.200 prekršaja koje su učinili vozači autobusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.